NIEUWS

Discussie over verklaring van verbondenheid in de media

Tijdens de nationale synode in Dordrecht op 29 mei tekenden enkele tientallen kerken en gemeenschappen een verklaring van verbondenheid. Die verbondenheid stelt weinig voor, stelde ds. Dick Westerkamp onlangs in OnderWeg. Dr. Jan van der Graaf klom daarop in de pen, zo melden het Reformatorisch Dagblad en het .

Ds. Westerkamp, emeritus predikant binnen de Nederlands Gereformeerde kerken, constateerde twee weken geleden in zijn column in kerkelijk magazine OnderWeg dat in Dordrecht ook „vrijzinnige kerken” vertegenwoordigd waren. Hij vindt het „versluierend om te doen alsof je als orthodoxe christenen daarmee één bent.” Vrijzinnigen gebruiken volgens hem christelijke woorden, maar bedoelen daarmee „iets totaal anders.”

Dr. Jan van der Graaf, oud-secretaris van de Gereformeerde Bond, reageerde in een brief kritisch op het betoog van ds. Westerkamp. Hij vindt het jammer dat ds. Westerkamp de vrijzinnige kerken niet bij name noemt. „Dan had u deze rechtstreeks en onverhuld kunnen aanspreken.”

Eerder liet Adrian Verbree ook al een optekenen in het Nederlands Dagblad. 

Lees hier het gehele artikel in het .
Lees hier het gehele artikel in het Reformatorisch Dagblad.
In het RD tevens de uitgebreide reactie van dr. Jan van der Graaf.

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *