NIEUWS

Duits bezoek in Dordrecht

Een delegatie van de Evangelische Kirche von Kurhessen-Waldeck en het Bisdom ’s Hertogenbosch brachten op 4 april een bezoek aan Dordrecht in verband met het herdenkingsjaar van de Nationale Synode 1618-1619. Ds. G. de Fijter hield een toespraak over het heden en verleden van de Nationale Synode. 

Het initiatief ging uit van het Euregioberaad Noord-Brabant en Limburg van de Protestantse Kerk in Nederland. De drie partners in het Euregioberaad kennen al meerdere jaren deze driedaagse ontmoetingen. Dit jaar was het thema “…zur Gemeinschaft”.
Na een bezoek aan de Grote Kerk in Dordrecht werd de delegatie ontvangen door ds. G. de Fijter, voorzitter van de Nationale Synode (nieuwe stijl), in de Augustijnenkerk te Dordrecht. Hij hield een inleiding over de historische Nationale Synode 1618-1619 en liet aan de hand van een tweetal korte filmpjes zien hoe gedurende de laatste tien jaar de Nationale Synode (nieuwe stijl) zich heeft ingezet voor het zoeken van éénheid in het zo versnipperde Protestantisme. U kunt zijn toespraak zowel in het Duits als het Nederlands hier nalezen op deze site.

Download hier de toespraak in het Nederlands.

Download hier de toespraak in het Duits.

 

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *