NIEUWS

‘Geduldig luisteren helpt tegen kerkelijke verdeeldheid’

De kerkelijke verdeeldheid blijft een hardnekkige zonde. „Laten we geduldiger naar elkaar luisteren op grond van wat wij van Christus en Zijn genade in de kern van onze Drie Formulieren belijden.” Dit advies geeft ds. Anne van der Sloot (1951) in zijn boek ”Samen Gereformeerd. Het licht op Groen” (uitgeverij Ipenburg, Elburg). Het Reformatorisch Dagblad schrijft erover.

De kerkelijke verdeeldheid ondermijnt volgens de emeritus predikant van de gereformeerde kerk vrijgemaakt te Almkerk-Werkendam de christelijke boodschap van zowel geloof als liefde. „Christus, het Hoofd van de kerk, is niet gedeeld. Is Christus’ lichaam, Zijn kerk, dan wel gedeeld?”

De ondertitel van zijn publicatie, ”Licht op Groen”, verwijst naar de negentiende-eeuwse staatsman en historicus G. Groen van Prinsterer. Deze heeft zich sterk gemaakt voor binding van de Nederlandse Hervormde Kerk aan de belijdenis, dat wil zeggen „ondubbelzinnig en onbekrompen.” Groen verweet de overheid dat ze in het nieuwe kerkinstituut van 1816 aan de gereformeerde belijdenis haar wettige plaats had ontzegd via de invoering van een nieuw bindings- of eedformulier.

Lees verder in het Reformatorisch Dagblad.

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *