NIEUWS

Is kerkelijke eenheid in impasse?

Het streven naar kerkelijke eenheid verkeert in een impasse. De generale synode van de Christelijke Gereformeerde Kerken (CGK) probeerde woensdag een uitweg te zoeken. Of die ligt in een classisconvent van gereformeerde kerken, is voor een aantal synodeleden nog maar de vraag.

De landelijke kerkvergadering van de CGK maakte woensdag in Nunspeet een begin met de bespreking van een lijvig rapport van deputaten kerkelijke eenheid. Er kwamen heel wat initiatieven langs die de kerkelijke eenheid in Nederland moeten bevorderen: het classisconvent, de Raad van Kerken, de Nationale Synode, het Vijfkerkenoverleg.

Verschillende synodeleden stelden vragen over het nut van zo’n convent met vertegenwoordigers van andere gereformeerde kerken. Ds. A. Th. van Olst (Antwerpen) denkt dat een bovenplaatselijk convent niet past bij de huidige netwerksamenleving. Ds. P. J. den Hertog vermoedt dat het „vehikel” van een convent niet zal werken om de eenheid te bevorderen. En nemen de Christelijke Gereformeerde Kerken niet teveel hooi op hun vork? „Een bewonderingswaardig initiatief maar niet realistisch”, vindt een ander synodelid.

Lees verder in het Reformatorisch Dagblad.

 

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *