NIEUWS

Landelijke expositie van Letter tot leven in Dordrecht

DORDRECHT – In de Wilhelminakerk is tot en met zaterdag 24 november een landelijke kunstexpositie te zien. Het thema letter en leven heeft alles te maken met de Dordtse Statenbijbel waarvoor op de Dordtse Synode van 1618-1619 de basis werd gelegd.

De foto’s geven een beeld van de openingsbijeenkomst vrijdagavond 26 oktober.

Ook in het land is belangstelling voor de expositie in het kader van 400 jaar Dordtse Synode. Het Nederlands Dagblad (ND) kwam zelfs met drie pagina’s over de expositie. Ook de Telegraaf besteedde aandacht aan de tentoonstelling.

Kunstambtenaar van Dordrecht van weleer, Ton Delemarre, schreef voor Dordrecht.net eerder al een inhoudelijk verhaal.

De expositie is haast een proloog van veel activiteiten in de stad. Van 10 november 2018 tot 29 mei 2019 viert Dordrecht onder de noemer Ode aan de Synodeprecies 400 jaar later het belang van deze bijeenkomst met een programma voor een breed publiek. Inwoners, culturele en kerkelijke instellingen organiseren vele activiteiten zoals tentoonstellingen, congressen, films, concerten, lezingen en debatten, theater, rondwandelingen, muurschilderingen en verschillende bijzondere culturele projecten. Meer informatie en een uitgebreid overzicht van het programma is te vinden op www.synode400.nl

Nationale Synode

Dordrecht werkt nauw samen met het bestuur van de stichting Nationale Synode onder voorzitterschap van ds. Gerrit de Fijter, die zich sinds 2010 inzet voor eenheid op het kerkelijke erf. Met een oecumenische viering op 29 mei in de Grote Kerk in Dordrecht wordt Ode aan de Synode afgesloten.

Zondag 28 oktober waren er Voorlezers van Stichting Voorlezen in de Wilhelminakerk bijeen om uit het werk van Jacob Cats voor te lezen. Met een kwinkslag naar onze tijd.

Jacob Cats leefde 400 jaar geleden. Hij was ondernemer, politicus, rechter en dichter. Voorlezers van Stichting Voorlezen lezen voor uit zijn werk tijdens het evenement 400 jaar Synode van Dordrecht.

Cats werd eerder in Zeeland herdacht en woonde van 1623 tot 1636 in Dordrecht. Dit jaar is hij immers ook 400 jaar bekend als dichter.

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *