NIEUWS

Nationale Synode afgesloten

In de Grote Kerk in Dordrecht kwamen vandaag 650 christenen uit tientallen geloofsgemeenschappen en kerken bijeen, onder het thema ‘Opdat zij allen één zijn’. De stuurgroep kijkt dankbaar terug op een enerverende dag waarop het geloofsgesprek indringend werd gevoerd en de opmaat werd gegeven voor een Verbond van Kerken.  

Het Reformatorisch Dagblad deed al op zaterdag uitgebreid verslag op de website. Het opende met de woorden van de pinksterpredikant Samuel Lee: “De tumor van de verdeeldheid van de kerken vreet ons langzaam dood. Kiezen wij een langzame dood of geloven wij in de opstanding van het Lichaam van Christus?”

Ook in het een verslag: “‘God die onze harten kent / zegen ons verlangen / om de eenheid van uw kerk / in uw Geest te ontvangen.’ Honderden monden zingen zaterdag deze bede in de Grote Kerk in Dordrecht. De tekst is geschreven door de dichter Koos Geerds speciaal voor de Nationale Synode. In 2010 klonk het voor het eerst. Dit jaar komt de ‘synode’ voor de derde keer bijeen. Doel van de openbare zittingen is het bevorderen van de dialoog tussen verschillende kerken.”

 

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *