NIEUWS

Na Parijs, Londen en New York krijgt ook Dordrecht een City Bible

Op 5 november wordt tijdens de Nationale Synode in de Grote Kerk in Dordrecht de City Bible Dordrecht gepresenteerd. Burgemeester Arno Brok van Dordrecht zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen.

De City Bible is één van de honderden stedenbijbels die de voorbije Jaren is uitgegeven door het City Bibles Project van de Loukas Foundation. “Het primaire doel van de City Bibles is het stimuleren en ondersteunen van de gelovigen van de plaatselijke kerken en gemeenten om effectieve getuigen van Jezus Christus te zijn in en rond hun woonplaats, of het nu een dorp, kleine stad of grote stad betreft”, aldus de organisatie.

Gelijke doelstelling
De organisatie van de Natiole Synode is blij dat het een podium kan bieden aan de lancering van deze jongste City Bible, zegt voorzitter ds. Gerrit de Fijter. “Wat City Bible Dordt en de Stichting Nationale Synode gemeen hebben, is natuurlijk de verbondenheid met Dordrecht. In deze stad werd tijdens de Nationale Synode van 1618 en 1619 opdracht gegeven tot de vertaling van de Bijbel in toegankelijk Nederlands. Het streven van de synode toen en City Bible vandaag is gelijk: het toegankelijk maken van Gods Woord in de samenleving.”

“De Nationale Synode is een beweging die juist ook die samenleving op het oog heeft. Immers, waar de christenheid in Nederland vanuit één mond getuigt van Jezus Christus, beantwoordt ze het gebed van haar Heer in Johannes 17:21: ‘Laten zij allen één zijn, opdat de wereld gelooft.’”

Voor meer info: www.citybibles.com

 

 

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *