NIEUWS

GeloofinGesprek wil geloofsgesprek stimuleren

De Nationale Synode is niet de enige beweging die zich inzet voor verdere eenwording van christenen in Nederland. Gelukkig niet. GeloofinGesprek is een beweging die inzet op het geloofsgesprek op kleine schaal, gewoon in een huiskamer, tussen mensen die één ding gemeen hebben: het geloof in Jezus Christus.

GeloofinGesprek wil op minstens vijftig locaties in Nederland het geloofsgesprek van de grond trekken. “Wij geloven. Om het preciezer te zeggen: wij geloven in Jezus, de Heer. Nog nauwkeuriger: in de drie-ene God, Vader en Zoon en Geest. Wij geloven ook in Gods verhalen, met name ook in jouw geloofsverhaal – en dat hoeft niet te betekenen dat we eenzelfde geloofsinhoud hebben.”

“Die kan best een beetje verschillen, of zelfs veel. Maar we hebben ontdekt dat het mensen aan elkaar bindt als ze hun geloofsverhalen met elkaar delen. Daarom is ook GeloofinGesprek een goede aanduiding van wat we willen gaan doen. ‘I felt my heart strangely warmed’ – zo formuleerde John Wesley (1703-1791) een beslissende geloofservaring die hij had: ‘Ik voelde een vreemde warmte in mijn hart’. Zoiets kun je ook meemaken als je met elkaar je geloofsverhalen deelt.”

“Wij vertellen elkaar ons verhaal. Stel je eens voor dat je gewoon in een huiskamer zit, met tussen de 5 en 10 personen. Een gespreksleider is wel handig, want het moet ergens over gaan. Waarover? Niet over jouw en mijn theologische mening. Wel over God, en over Christus, en over de Geest, en hoe we met Hem te maken hebben gekregen in ons leven. Of misschien zelfs wel: hoe lastig we het vinden in Hem te geloven. We hebben dit al een aantal keren geprobeerd – en het is verrassend mooi wat we zagen gebeuren! Het idee is afkomstig van het Global Christian Forum globalchristianforum.org, en uitgeprobeerd op de landelijke bijeenkomsten van de Nationale Synode en van het Nederlands Christelijk Forum. Het was merkbaar hoe we dicht bij elkaar kwamen, en dichter bij God.”

Meer info op www.geloofingesprek.nl

 

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *