NIEUWS

15.000.000 hits voor ‘Halleluja’

In de categorie ‘dit moet u zien ‘ een YouTubefilmpje, opgenomen in een fastfoodrestaurant in Noord-Amerika. Daar voltrekt zich voor de ogen van de friet-eters een zogeheten flashmop. Voor het oog spontaan begint een vrouw in het midden van het restaurant het Hallelujah van Händel te zingen en steeds meer zangers voegen zich bij haar. Totdat uiteindelijk een volledig koor het meesterwerk van Händel ten gehore brengt.

Het filmpje met het onverwachtse getuigenis van het evangelie verwondert en ontroert miljoenen kijkers op Youtube, wereldwijd. Zo is alleen al te lezen aan de reacties onder het videobericht op YouTube

De stuurgroep van de Nationale Synode hoopt dat ook de bijeenkomsten in Dordrecht die verwondering zullen oproepen, al zal het moeilijk worden 15.000.000 mensen te bereiken. Verwondering over de herkenning van christenen onderling, hoe verschillend ook. En verwondering in de Nederlandse samenleving over de kracht en de levendigheid van het christelijk geloof in Nederland anno 2010.

Bekijk hieronder het filmpje

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *