NIEUWS

Christelijke studenten omsingelen de Dom

UTRECHT – Vrijdagmiddag om 17.20 uur zullen christenstudenten de Domkerk in Utrecht voor een kort moment omsluiten. Hand in hand en daarbij zingend willen zij hun betrokkenheid met de kerk tonen. Tegelijkertijd zullen er op het Domplein kleine Bijbeltjes uitgedeeld worden, omdat de studenten een kennismaking met Jezus iedereen gunnen. Met deze actie willen de studenten een krachtig protest laten horen over de verdeeldheid in de kerk.

Aanleiding voor deze actie is een studentenevenement over christelijke eenheid op dezelfde dag, zo meldt de organisatie in een persbericht. Vanaf 14:30 uur zullen studenten uit heel Nederland in de Utrechtse Jacobikerk bij elkaar komen. Ze zullen met elkaar nadenken, zingen en bidden rond het thema ‘God = 1n christenen zichtbaar?’ De initiatiefnemers zijn student en aangesloten bij verschillende kerken en verenigingen, maar vinden elkaar in hetzelfde geloof.

Protest
“Wij kunnen niet blijven toekijken dat er zo weinig verandert in de kerk en willen een ander geluid laten horen. Het gaat niet om de kerk, maar om God die we samen dienen’’, aldus de initiatiefnemers. De Bijbeltjes die uitgedeeld worden, zijn fraai vormgegeven boekjes van het Evangelie van Markus. Hiermee willen de studenten benadrukken dat het christelijk geloof niet tot één kerkelijk instituut behoort, maar open staat voor iedereen. “Als wij uit het hele land samenkomen om onze vreugde in God met elkaar te delen, willen we ook op ludieke wijze onze betrokkenheid met de kerk en onze medeburgers tonen.”

Om 17:00 uur zal de stoet studenten – de organisatie verwacht er zo’n 300 – vanuit de Jacobikerk vertrekken naar de Dom. De groep zal zich als een sliert om de eeuwenoude kerk opstellen, waarna gezamenlijk het lied ‘Samen in de naam van Jezus’ zal worden gezongen. De studenten zullen om tien voor half zes de kerk omsingelen, om duidelijk te maken dat “christenen geen andere keus hebben dan samen verder te gaan”. Andere studenten zullen op het Domplein aan voorbijgangers uitleggen, waarom deze actie wordt gehouden.

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *