NIEUWS

Kunsttentoonstelling tijdens Nationale Synode

In samenwerking met CNV Kunst en Cultuur en werkgroep ExpoChart is ter gelegenheid van de Nationale Synode in de Grote Kerk in Dordrecht een kunstexpositie samengesteld. Interim-voorzitter Anikó Ouweneel is blij met het resultaat.

'Dansje meisje in kerk'

‘Dansje in de kerk’

De kunstwerken die tijdens de expositie worden getoond variëren sterk. Van het bekende ‘Dansje in de kerk’ van Marius van Dokkum, tot ‘Breaking Free’ van Roel Ottow, maar ook werken van Hannelieke van den Beek, Mérie van Zandwijk-Rijnberk, Maron Hilverda, Charlotte Luimes, Mirjam Beuker, Britt Wikström en Greetje van den Akker zijn te zien.

Het kan een inspirerende zoektocht zijn om de thematiek van de synode terug te vinden in de kunstwerken, aldus Ouweneel. “Laat u zich verrassen door de verschillende interpretaties van verbinding, dialoog, ontmoeting en samenwerking!” De tentoonstelling is kosteloos te bezichtigen in de Grote Kerk in Dordrecht. Als bezoeker van de Nationale Synode hebt u uiteraard ruim de gelegenheid de werken van dichtbij te bewonderen. Hebt u zich nog niet aangemeld? Klik dan hier. De Nationale Synode is voor iedereen kosteloos toegankelijk.

Zie hieronder een greep uit de werken die in De Grote Kerk te zien zullen zijn. 

Klik hier voor meer informatie over CNV Kunst en Cultuur

De ontmoeting foto1

Mérie van Zandwijk-Rijnberk: ‘De ontmoeting’

image011

Greetje van den Akker: ‘Het Woord’