NIEUWS

Nationale Synode ten einde

Op zaterdagmiddag is in Dordrecht de Nationale Synode afgesloten. De organisatie kijkt met veel dankbaarheid terug op twee bijzondere dagen waarop honderden christen uit 52 verschillende geloofsgemeenschappen bij elkaar kwamen om de onderlinge eenheid te zoeken.

De synode begon op vrijdagmiddag en werd 24 uur later weer afgesloten. De tweedaagse bijeenkomsten was in meerdere opzichten een succes te noemen. De Grote Kerk was zowel bij de opening en de sluiting goed gevuld en het geloofsgesprek dat in het Wartburgcollege werd gevoerd was bijzonder. “Ik had niet gedacht dat we zoveel in elkaar zouden herkennen”, zei een bezoeker. In kleine groepjes vertelden de deelnemers aan het gesprek waarom en hoe ze geloven en wat het evangelie voor hen betekent. Daarna ging het gesprek plenair verder in twee grote groepen. Zaterdagochtend ging het geloofsgesprek verder en zaterdag gingen de honderden deelnemers per bus weer richting de Grote Kerk.

De bezoekers aan de opening en sluiting waren getuige van een divers en indrukwekkend programma. Een black gospelkoor, psalmen, een uitvoering uit het repertoire van Bach, gezangen, opvoeringen van Forever Worship, toespraken van onder meer Harmen van Wijnen, Teun van Leer, Eric Peels, Eginhard Meijering en Piet Hein Donner en veel gebeden. De bijeenkomsten werden live uitgezonden en werden op internet ook door honderden mensen bekeken.

Aanstaande dinsdag zijn de bijeenkomsten terug te kijken op de website van Zendtijd voor Kerken. Via deze website zal ook een link gepubliceerd worden.

De organisatie van de Nationale Synode hoopt dat de afgelopen dagen de weg openen naar nieuwe eenheid in kerkelijk nederland. Met de verzending van 3000 e-mails met materiaal over kerkelijke eenheid naar net zoveel lokale kerk- en geloofsgemeenschappen in Nederland, is daarmee hopelijk een beweging op het grondvlak van de kerken ingezet.

De panoramafoto op de voorpagina is van de hand van fotograafSjoerd Mouissie van het Nederlands Dagblad. U kunt op zijn website de foto nog veel groter bekijken en ook inzoomen.

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *