NIEUWS

ND-debat over Nationale Synode in Joriskerk

Het Nederlands Dagblad en ForumC organiseren op 17 november een debat over de Nationale Synode. Dat meldt de christelijke krant op haar website.

Wat een vakantie al niet kan veroorzaken. Twee jaar geleden was de toenmalige synodevoorzitter ds. Gerrit de Fijter in de Ardennen. Op de camping woonden leden van verschillende kerken samen een dienst bij. Dat bracht De Fijter op het idee van een Nationale Synode: een bijeenkomst van alle protestantse kerken in Nederland. Zijn visie bleek breder gedragen en sinds anderhalf jaar werkt een stuurgroep aan de voorbereiding van de Nationale Synode.

Op 10 en 11 december is het zover. In de Grote Kerk in Dordrecht, waar ook de synode van 1618-1619 is gehouden, komen vertegenwoordigers van tientallen kerken bij elkaar.

Als voorproefje organiseren ForumC en het Nederlands Dagblad op woensdag 17 november een debat over de Nationale Synode in de St. Joriskerk in Amersfoort. Wat zijn de verwachtingen van het samenzijn? Ziet protestants Nederland er na 11 december echt anders uit? Wat gaat de samenleving merken van een dergelijke initiatief?

Daniël Gillissen, redactie kerk & religie Nederlands Dagblad, leidt het debat met Eric Peels, Eginhard Meijering, Maarten Vogelaar, Chris Janse en Cors Visser. Daarna wordt u van harte uitgenodigd om aan het debat deel te nemen.

Programma

20.00 uur Opening door Roel Kuiper
20.05 uur Korte introductie over doel Nationale Synode door Barend Kamphuis
20.15 uur Debat o.l.v. Daniël Gillissen met voor- en tegenstanders en met de zaal
21.45 uur Sluiting door Roel Kuiper

Het debat vindt plaats op woensdag 17 november a.s. in de Sint-Joriskerk, Hof 1, 3811 CW Amersfoort. De kerk is open vanaf 19.30 uur. Het debat begint om 20.00 uur. Na afloop van het debat is er nog gelegenheid om wat te drinken. De kosten voor het debat zijn € 7,50 per persoon. De drankjes na afloop zijn voor eigen rekening.

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *