NIEUWS

Nederlandse boom in oecumenisch bos

Susanne Freytag

Susanne Freytag

Sinds donderdagochtend is ook de Protestantse Kerk (PKN) met een boom aanwezig in de zogeheten Luthertuin in het Duitse Wittenberg. Elke boom in de tuin is gepland door een vertegenwoordiger van een christelijke stroming. Dat meldt kerknieuws.nl

Ds. Susanne Freytag, presidente van de evangelisch-lutherse synode, tot voor kort betrokken bij de organisatie van de Nationale Synode en synodelid van de Protestantse Kerk plantte de protestantse boom, een es. De tuin telt al tientallen bomen, geplant door onder meer anglicanen, gereformeerden, lutheranen en vele anderen. Elke kerk die er een boom plant, moet in het eigen land ook een boom planten. Op die manier ontstaat er een wereldwijd oecumenisch netwerk van verbondenheid en verzoening. De Protestantse Kerk denkt nog na over de locatie van de oecumenische boom in Nederland.

Het oecumenische bos is één van de vele projecten en activiteiten in de aanloop naar het jubileumjaar 2017 (500 jaar Reformatie). Het was in Wittenberg dat Maarten Luther zijn kritiekpunten op de Rooms-Katholieke Kerk op de deur van de slotkapel spijkerde. Het was het startschot voor de Reformatie.

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *