NIEUWS

Nationale Synode start platform geloofsgesprekken

De Nationale Synode gaat door! De volgende editie vindt plaats op 25 en 26 oktober, opnieuw in de Grote Kerk in Dordrecht. De Nationale Synode is een initiatief dat de eenheid van christenen in Nederland wil bevorderen. We ontdekken in onze tijd gelukkig dat er veel meer is dat ons bindt dan wat ons als christenen scheidt. Echter, vaak staan kerkmuren onderlinge eenheid in de weg. Ze zijn veel te hoog geworden om er overheen te stappen en elkaar te ontmoeten.

Nieuwe generaties
We realiseren ons dat het christelijk geluid in Nederland minder wordt. Kerken sluiten, het aantal gelovigen neemt af. We kunnen niet stil blijven zitten: wat ons betreft is het van wezenlijk belang dat ook de komende generaties weten dat Jezus Christus de Weg, de Waarheid en het Leven is. Om die boodschap te kunnen blijven verkondigen hebben we elkaar als christenen hard nodig. Geloofsgesprekken tussen ‘gewone mensen’ onderling vormen de opmaat naar eenheid die nu nog onbereikbaar lijkt.

De huiskamer als vertrekpunt
Belangrijk onderdeel van de vorige Nationale Synode, in 2010, waren de geloofsgesprekken. In die gesprekken vertelden gelovigen uit tientallen verschillende kerken en achtergronden elkaar over hun geloof. Voor velen bleek het een verademing en een feest van herkenning! In de aanloop naar de volgende editie willen we die geloofsgesprekken graag voortzetten.
Op de bestaande website www.nationalesynode.nl is een nieuw deel toegevoegd over de geloofsgesprekken: www.nationalesynode.nl/geloofsgesprekken. De insteek is dat mensen uit allerlei christelijke kerken zich aan kunnen melden voor een geloofsgesprek. De gespreksmethode is nieuw en werd in Nederland voor het eerst toegepast op de Nationale Synode 2010 te Dordrecht.
Nu is er dus de gelegenheid zelf een interkerkelijk geloofsgesprek te organiseren: gewoon in de huiskamers van Nederland. Mensen kunnen zelf tijd en plaats aangeven en wijk-, dorps-, of stadsgenoten kunnen zich vervolgens daarop inschrijven. Mensen die mee willen doen kunnen eenvoudigweg klikken op de knop ‘Aanmelden’ van genoemde website en de rest wijst zich vanzelf.

De stuurgroep van de Nationale Synode hoopt dat door deze interkerkelijke geloofsgesprekken de eenheid onder christenen in ons land groeit en daarmee bij kan worden gedragen aan de voortgang van het Evangelie in ons land.

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *