NIEUWS

Tentoonstelling Geloven in Verbondenheid geopend

Dinsdag is de tentoonstelling Geloven in Verbondheid in de Grote Kerk in Dordrecht van start gegaan. De opening werd verricht door H. van Vliet van het Leger des Heils. Eerder gaf hij een lezing, evenals drs. Izak Kole, lid van de stuurgroep van de Nationale Synode. Hij las de toespraak voor van prof. dr. F.A. van Lieburg, die wegens persoonlijke omstandigheden niet aanwezig kon zijn.

De tentoonstelling is een serieuze opwarmer, richting de Nationale Synode van 2010. De permanente tentoonstelling over de synode van 1618-1619 werd uitgebreid door Dicky Haze uit Kampen. De expositie geeft een beeld van de geschiedenis van het protestantisme, sinds de synode van vierhonderd jaar geleden en trekt parallellen tussen de beide synodes. Op een groot doek is onder meer de gehele stamboom van het protestantisme te zien, vertakt in tal van kerkgenootschappen.

Later zal de lezing van prof. Van Lieburg op deze site te lezen zijn. Ook de toespraak van commissionair H. van Vliet van het Leger des Heils, die later zal spreken, wordt op deze site gezet.

De tentoonstelling is geopend tot en met de Nationale Synode op 11 en 12 december op dinsdag-, donderdag- en zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur.

Klik hier voor een fotoverslag van de bijeenkomst.

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *