NIEUWS

10.000 Dordrecht-bijbels

DORDRECHT – De Dordrecht Bijbel in zakformaat wordt op zaterdag 5 november om twee uur in de Grote kerk aangeboden aan burgemeester drs. A.A.M. Brok. Dat meldt Dordrecht.net.

De Bijbel komt uit in een gratis oplage van tienduizend exemplaren. De vertaling hoort bij de Dordtse Synode – de internationale kerkelijke vergadering – van  bijna vierhonderd jaar geleden. Daarom is gekozen voor de zogeheten Herziene Staten Vertaling (HSV) .
Ds. Paul Wansink (Grote Kerk) zal  op een zeventiende eeuwse Statenbijbel, gedrukt bij Pieter Keur in Dordrecht,  de hedendaagse Dordrecht Bijbel officieel overhandigen aan de burgemeester . Zo wordt symbolisch uitgedragen dat  de stad in 2018 en 2019 veel aandacht zal besteden aan de Dordtse Synode van 1618-1619.

De presentatie is een onderdeel van de Nationale Synode, die op zaterdag 5 november de gehele dag in de kerk wordt gehouden. De landelijke vergadering  met kerkelijke vertegenwoordigers uit veel  geloofsrichtingen wil de verbondenheid met  Dordrecht tot uitdrukking brengen. Op weg naar 2018 en 2019 wil de vergadering uitgebreid stil staan bij de betekenis van de toen langer dan zes maanden durende internationale bijeenkomst die als Dordtse Synode de boeken is ingegaan.

Dat de Synode belangrijk was en is voor kerk, staat en taal blijkt ook uit de Dordrecht Bijbel. Naast het nieuwe testament is er voor- en achterin ruimte gemaakt voor op Dordrecht gerichte informatie.  De landelijke organisatie City Bible project maakt in extra pagina’s ook duidelijk hoe op  moderne manieren met de Bijbel kan worden kennis gemaakt.  City Bible maakt financiën  – net als in andere steden – de Bijbel in zakformaat mogelijk.
In het voorwoord schrijft ds. Wansink dat de Grote kerk niet zomaar het symbool van Dordrecht is. De kerk is de eeuwen door meer dan geschiedenis geweest. ,,Dit gebouw heeft een ziel, een geheim. Ik ben er trots op dat ik predikant mag zijn van de Grote kerk gemeente”.

Zie hier het volledige bericht. 

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *