NIEUWS

2010 een begin

Als het aan ds. G. de Fijter ligt, is de Nationale Synode die gepland staat in oktober 2010, niet de laatste.
Wat zou het mooi zijn om stapsgewijs via 2013 en 2016 naar de 400-jarige herdenking van de eerste Nationale Synode te gaan. Daar zouden we als gezamenlijke kerken ook werkelijk met mandaat besluiten kunnen nemen.
Dat zei De Fijter donderdag tijdens een lezing voor de classis Alblasserdam. “We gaan stapsgewijs, zonder voor-op-gestelde plannen biddend om de leiding van Gods Geest”, zei De Fijter.

…Veel mensen, binnen en buiten de kerk, zeggen dat we éénheid moeten zoeken met alle christelijke kerken. Dus ook met de Rooms Katholieke Kerk. Persoonlijk ben ik van mening dat dit niet verstandig is omdat dan in het zo breed versnipperde protestantisme grote delen direct al zullen afhaken rondom een beweging als de Nationale Synode. Er liggen té grote knelpunten voor de ontmoeting met de RKK. En de beweging van de Nationale Synode heeft niet de pretentie die knelpunten op te lossen waar – voor ons aan – al zovelen uit de brede oecumenische beweging geprobeerd hebben dat te doen. Over de grote breuk met Rome willen we met de beweging van de Nationale Synode onze benen niet breken.

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *