NIEUWS

Dordrecht definitief gastheer synode

De Grote Kerk in Dordrecht

DORDRECHT – Dordrecht is in december opnieuw het toneel van een Nationale Synode, zo is te lezen op dordrecht.net. Op vrijdag 10 en zaterdag 11 december komen vertegenwoordigers van verschillende Nederlandse kerkgenootschappen naar de Grote Kerk om met elkaar te praten over wat hen bindt in het geloof. De gemeente Dordrecht, waar in 1618/1619 de Dordtse Synode plaatsvond, is gastheer voor deze gebeurtenis.

“Dit kerkelijke initiatief is tevens een mooie gelegenheid om de rijke geschiedenis van de stad voor het voetlicht te brengen door historische gebeurtenissen te verbinden met eigentijdse ontwikkelingen”, schrijft de redactie.

Deze nieuwe Nationale Synode is volgens het bericht een geheel kerkelijke aangelegenheid, waarmee de gemeente geen bemoeienis heeft. “Maar wel gaan Erfgoedcentrum DiEP, het Dor drechts Museum en partijen in de stad samen onderzoeken hoe zij in hun programmering hierop kunnen aansluiten. Zo is de tentoonstelling ‘Tussen Revolte en Reformatie’ met het Utrechtse Museum Catharijneconvent in voorbereiding en wordt er gedacht over de organisatie van een symposium over de invloed van de Reformatie op de Nederlandse Taal, de Nederlandse identiteit en de Beeldende Kunst uit de 16e en 17e eeuw. De al gepland staande presentatie in december in de Grote kerk van een Herziene Statenvertaling van de Bijbel past eveneens in het programma.”

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *