NIEUWS

“Ook concilie van alle christenen”

Na de nationale synode volgend jaar van alle protestantse christenen moet er een ,,breed nationaal oecumenisch concilie komen van alle christenen” in Nederland. Dat stelde scheidend voorzitter ds. Gerrit de Fijter van de Protestantse Kerk in Nederland vrijdag bij zijn afscheid.

De Fijter lanceerde vorig jaar zomer het plan voor een nationale synode. De Protestantse Kerk werkt momenteel aan een verklaring die eind volgend jaar tijdens een ontmoeting kan worden besproken. In zijn afscheidstoespraak liet hij weten in de toekomst ook de Rooms-Katholieke Kerk en de Oud-Katholieke Kerk te willen betrekken.

Honderden belangstellenden namen vrijdag afscheid van De Fijter, onder hen waren kardinaal Simonis, bisschop De Korte en opperrabbijn Jacobs.

De protestantse scriba dr. Arjan Plaisier memoreerde De Fijters cruciale rol bij de totstandkoming van de Protestantse Kerk vijf jaar geleden. Hij was een van de gereformeerdebonders die voor de vorming van de verenigde kerk stemde. Ook neemt de synode met De Fijter afscheid van ,,de laatste bestuurder van eerste uur” van de Protestantse Kerk.

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *