NIEUWS

‘Parkeer de roeping tot eenheid niet’

Christelijke gereformeerde en hervormd-gereformeerde kerkenraden mogen de ‘roeping tot eenheid van Christus’ kerk’ in deze coronatijd niet ‘even parkeren’. Dat schrijf het Nederlands Dagblad

Naar aanleiding van een schrijven van deputaten eenheid van de Christelijke Gereformeerde Kerken en het hoofdbestuur van de Gereformeerde Bond binnen de Protestantse Kerk in een gezamenlijke brief.

De brief is donderdag gepubliceerd in De Waarheidsvriend, het blad van de Gereformeerde Bond en staat vrijdag in het christelijk-gereformeerde blad De Wekker.

De schrijvers doen een ‘appèl op de plaatselijke kerken/gemeenten om hart en oog voor de ander geopend te houden, juist in deze voor de gemeenten intensieve maanden’. Volgens de brief gaat in deze coronatijd ‘veel aandacht van de kerkenraden uit naar de zorg voor de leden van de gemeente, ouder of jonger’ en steken kerkenraden veel energie in de afstemming van het gemeentewerk. Maar dat mag niet betekenen dat er geen aandacht meer is voor ‘de roeping tot eenheid’.

Het schrijven komt voort uit een ontmoeting tussen de christelijk-gereformeerde deputaten eenheid en de Gereformeerde Bond. In de brief wordt ook opgeroepen tot voorbede voor elkaar, vooral ‘omdat we niet weten hoe de gemeenten na de lockdown ervoor staan’.

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *