NIEUWS

Plan ”Nationale Synode” in oktober gepresenteerd

Zoals het er nu naar uitziet, worden volgende maand – de maand van de herdenking van de kerkhervorming – de plannen voor een ”Nationale Synode” gepresenteerd.

Meer details wilde ds. G. de Fijter, bedenker van het idee voor een Nationale Synode (à la de Dordtse van 1618-1619), maandag desgevraagd nog niet geven. „Maar dit heb ik tijdens mijn afscheidsdienst als predikant van de hervormde gemeente in Kampen ook gezegd.”

In het jongste nummer van Protestants Nederland, het maandblad van de gelijknamige vereniging, licht de oud-synodevoorzitter van de Protestantse Kerk in Nederland het doel van een Nationale Synode nog eens toe. Onder andere is dat het Credo opnieuw te laten klinken, zo schrijft hij. Weliswaar zijn hiertoe in de loop van de jaren plaatselijk en regionaal al „tal van initiatieven” ontwikkeld, maar de „versnippering” blijft voortduren. „Het doel van de Nationale Synode/Protestants Forum is om een tegenbeweging op gang te brengen waardoor nieuw en opnieuw een krachtig getuigenis van het Credo klinken mag in het publieke domein.”

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *