NIEUWS

Theoloog des Vaderlands Stefan Paas doet bij EO verslag van Nationale Synode

In het EO-programma ‘Liefs uit #Dordrecht’ zal Theoloog des Vaderlands Stefan Paas verslag doen van de Nationale Synode. Dat meldt de EO.

De leidende vraag voor Stefan Paas bij zijn bezoek aan de Nationale Synode is: hoe houden we kerk, Bijbel en samenleving bij elkaar in deze tijd?  

Stefan Paas: “De natie wordt nu niet meer bedreigd. Er is geen politieke noodzaak om een nieuwe Nationale Synode te houden. Maar misschien dat er juist daarom wat meer rust is, wat meer ontspanning om elkaar weer op te zoeken. De behoefte om elkaar met grote woorden om de oren te slaan is minder geworden. In plaats daarvan is de kracht ontdekt van grote woorden: dat ze ook kunnen verbinden, bezielen. Kunnen we als kerken samenwerken? Dat is de vraag.” 

Het programma geeft ook een impressie van de belangrijkste momenten van de Nationale Synode zoals toespraken en het ondertekenen van een verklaring door kerken voor samenwerking en eenheid.

De EO zendt ‘Liefs uit #Dordrecht’ uit op 9 juni, Eerste Pinksterdag. Inspiratie, geloofstaal en het begin van de kerk zijn van oudsher thema’s die tijdens het Pinksterfeest centraal staan in het Christendom.

‘Liefs uit #Dordrecht’, 9 juni om 12.00 uur op NPO 2.

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *