NIEUWS

Het credo schrikt wakker en bemoedigt

Deze tekst schrikt me weer even wakker. Het geeft mooi weer dat God degene is die de wereld en ons de mensen geschapen heeft. Ook doet het mij beseffen dat wij zonder God helemaal niks zijn. Als wij God niet hebben in onze levens, dan is ons bestaan, de invulling van onze levens ook helemaal leeg.

De credo tekst bemoedigt tegelijk weer, het geeft onze God weer als een liefdevolle God. Hij zal ons nooit in onze lot laten rusten. Hij wilt dat het goed met ons gaat. Voor ons als gelovigen moeten wij de boodschap aan onze naasten door blijven geven.

Het is door Jezus Zijn offer dat er nu verzoening mogelijk is tussen ons en God. Het offer van Jezus is ons goede nieuws. Het goede nieuws dat wij niet in onderdrukking van de duivel hoeven te leven. Bij het kruis vind de hele mensheid haar zin van het leven weer terug. Jezus is namelijk het fundament. Ik vind dat iedereen dit hoort te weten.

De Heilige Geest hoort ook bij God en is God. De Heilige Geest is nodig om God beter te leren kennen, om Zijn wil, Zijn stem beter te gaan verstaan. Het is belangrijk om te weten wat de wil is, zodat je weet welke richting je op moet gaan in je leven. God heeft namelijk voor iedereen een uniek plan. Als je de liefde van God met een open hart ontvangt en omarmt, dan zal je een oog beginnen te krijgen voor je omgeving. Voor degenen die nog zoekende zijn, wijs je hen liefdevol de weg, de deur. Die deur is onze verlosser: Jezus.
Onze nieuws is duidelijk, krachtig en levensreddend. Toch is er onderling verdeeldheid onder kerken, wat heel spijtig is. Dit blokkeert het werk en de kracht van God. Daarnaast zal het zeer verwarrend overkomen bij de wereld. Al die verdeeldheid is niet nodig, laten we allen het kruis in zicht houden en als een eenheid daarin wandelen.

Vrouw, 22 jaar, Tienercoördinator binnen de Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten

1 comments
 • Fijn weergegeven, zonder Jezus, waar wij als wederom geboren christenen, een levende relatie mee hebben/ kunnen krijgen, kunnen wij niets doen wat eeuwigheidswaarde heeft.
  De Heilige Geest welke Jezus, na Zijn hemelvaart naar Zijn en onze Vader zond, zal ons ook tot de volle Waarheid (dit is Jezus zelve) leiden.
  Dan zijn we niet meer onmondig en/of heen en weer geslingerd, door het sluwe spel der mensen, die tot dwaling leidt.
  Maar in Hem groeien wij dan, eerst naar God onze Vader, maar ook naar elkander toe.
  Die éénheid des Geestes moeten we tot het einde toe onverwrikt vasthouden.

 • Een bericht schrijven

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *