NIEUWS

Mooi, die gerichtheid op de komst van Christus

Hieronder een overzicht van de zaken die mij inspireren in het Credo dat is opgesteld voor de Nationale Synode.

Over het stuk voor God de Vader vind ik het mooi dat er gesproken wordt over de LEVENDE God. Dat mag op het eerste gezicht vanzelfsprekend zijn, maar ik zie het als een verwerping van de gedachte dat God dood zou zijn. God is niet een begrip uit een tijd dat bijvoorbeeld de wetenschap nog niet voldoende ontwikkeld was of als een compensatie voor menselijk angsten, die we tegenwoordig met technische hulpmiddelen beter kunnen bestrijden. Verder zie ik het ook als een verzet tegen de opvatting dat er wel iets, een kracht of energie moet zijn, maar geen levende persoon tot wie je je verhouden kunt.

Gods trouw: mensen geven tegenwoordig in Nederland al gauw God de schuld van tegenslagen en rampspoed. Als God machtig is dan had hij toch ….; als God liefde is dan had hij toch …
Ik vind dat in het Credo mooi verwoord is dat de mens zelf het onheil over zich haalt door zich van God los te willen maken.
In het moment van onze dood. Mooi dat ook dat genoemd wordt. Iets om over na te denken tijdens het leven. Het doodgaan is of vaak een taboe of iets dat in eigen hand gehouden moet worden.
Ook mooi: de gerichtheid op de terugkomst van Christus, zowel in het gedeelte over Jezus als in het gedeelte over de Geest.


Man, 55 jaar, Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *