NIEUWS

Nationale Synode blikt tevreden terug op beurs

De Kerk en Gemeentebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht is voor de Nationale Synode buitengewoon succesvol verlopen. Honderden belangstellenden hielden halt bij de kleurrijk aangeklede stand van de Nationale Synode. Ze vroegen en kregen meer informatie, dronken een kopje koffie en keken belangstellend naar het enorme doek waarop de versplinterde kerk in Nederland pijnlijk nauwkeurig staat afgebeeld.

Gedurende de twee dagen van de beurs toonden tal van mensen zich enthousiast over de beweging van eenheid onder christenen, meldt initiatiefnemer ds. Gerrit de Fijter. “Het is goed om te zien hoe christenen van zo diverse pluimage elkaar ontmoet in het geloof in Jezus Christus.”

In navolging op de Nationale Synode in de Grote Kerk van Dordrecht van 2010 hoopt de organisatie ook in 2013 een bijeenkomst op poten te zetten. Een exacte datum wil De Fijter daaraan nog niet verbinden. “Het is op dit moment zaak dat niet top-down, maar vooral bottom-up het onderlinge gesprek gevoerd wordt. We horen keer op keer bemoedigende geluiden waaruit blijkt dat de christenen in Nederland elkaar steeds vaker vinden herkennen.”

Zie hieronder een klein fotoverslag van de beurs.

Jong en oud kwamen af op de Nationale Synodestand.

Voorjaarstulpen fleurden de stand van de Nationale Synode op.

Op een projectiescherm werden tal van reacties op het intiatief die in de loop der tijd zijn verzameld afgebeeld.

Ook de signaaltekst, die in 2010 als signaal aan de samenleving werd overhandigd aan toenmalig minister Donner, was bij de stand te verkrijgen.

Verschillende vrijwilligers spraken de honderden belanstellenden aan en gaven meer informatie over de Nationale Synode.

Het doek met alle afscheidingen in close-up.

Op het frisgekleurde kunstgras gingen betrokkenen bij de Nationale Synode in gesprek met voorbijgangers.

Onder het genot van koffie en een koekje werd doorgesproken over de beweging van eenheid onder christenen.

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *