NIEUWS

Van Bruggen teleurgesteld in credotekst

Gereformeerde kerken vrijgemaakt

APELDOORN – De credotekst die het uitgangspunt moet gaan vormen voor de nationale synode in december „laat essentiële dingen weg en verduistert het Apostolicum.”
Dat zegt prof. dr. J. van Bruggen vrijdag in deze krant.De emeritus hoogleraar binnen de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt staat zaterdag vijftig jaar in het ambt en werd voor deze gelegenheid geinterviewd door het Reformatorisch Dagblad.
Prof. Van Bruggen – die zich al eerder kritisch uitliet– noemt het „onbegrijpelijk” dat „sommige Bijbelgetrouwe broeders” zich scharen achter de credotekst zoals die in oktober 2009 werd gepresenteerd en die volgens de opstellers is gebaseerd op onder andere de Apostolische Geloofsbelijdenis. Prof. Van Bruggen: „Tussen het Credo en het Apostolicum zit een wereld van verschil. Het Credo wil dicht bij onze tijd komen en overeenstemming in de verdeeldheid zoeken. Dat is prachtig. Maar het laat essentiële dingen weg en verduistert het Apostolicum. Ik heb het gelezen als een afbraakbelijdenis. Het heeft mij erg teleurgesteld.”

Lees hier het volledige interview met prof. Van Bruggen in het Reformatorisch Dagblad.

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *