NIEUWS

De Remonstranten

Op deze plek wordt de komende tijd plaats ingeruimd voor een reactie vanuit de verschillende kerkgenootschappen die zijn uitgenodigd voor de Nationale Synode. De inhoud verwoord niet per definitie het officiële standpunt van het kerkgenootschap of de geloofsgemeenschap.Vandaag een reactie van remonstrants predikant Tjaard Barnard uit Rotterdam

Tjaard Barnard

Voor Remonstranten is de nationale synode een lastig concept. Wij hebben traumatische ervaringen opgedaan in onze geschiedenis. De Synode van Dordrecht (1618-1619) is het beeld van zo’n synode. Maar toen was er geen open gesprek, toen zijn de Remonstranten eruit gegooid.

Sterker nog: zij werden vervolgd en verbannen uit de Republiek. Als er een nieuwe synode komt, zou het goed zijn om wat reparatiewerk te verrichten. Voor ons hoeven er geen excuses te komen voor toen, maar het zou goed zijn, als we met elkaar uitspreken, dat we niemand meer willen veroordelen. Daar kan een vergadering van door Jezus geïnspireerde mensen toch niet voor bedoeld zijn!

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *