NIEUWS

Media lovend over glossy Dordt

Ter gelegenheid van de Nationale Synode is op 25 oktober 2013 de glossy Dordt gepresenteerd. Een prachtig collectorsitem dat helemaal in het teken staat van de zoektocht naar eenheid binnen het christendom in Nederland.

Bestel Dordt nú!

Bestel Dordt nú!

Het 84-pagina’s tellende magazine is een kleurrijke kakofonie van interviews, columns, achtergrondverhalen, sfeerreportages en open brieven, omlijst met prachtige fotografie. Zowel qua inhoud als uitstraling is dordt voor iedereen die geïnteresseerd is in kerk en samenleving een waar collectorsitem.

Met medewerking van onder anderen hoofdredacteur Willem Schoonen van Trouw, kookdominee Han Wilmink, de bekende Duitse theologe Margot Kässmann, opiniemaker Bart-Jan Spruyt, kerkplanter Jurjen ten Brinke, auteur Reinier Sonneveld en vele anderen.

Het eenmalige magazine is vanaf te verkrijgen in de christelijke boekhandels, maar ook via deze website te bestellen.

In de landelijke media is veel aandacht voor het eenmalige magazine, dat door Vakmaten werd uitgegeven. Zo oordeelt de Volkskrant dat de synode met een eigen glossy ‘helemaal van deze tijd’ is. De fameuze kunstenaar en ontwerper Daan Roosegaarde recenseert in dezelfde krant: ‘Ik vind het wel tof dat ze het scherp en hedendaags proberen te houden met zo’n glossy.’ In het EO-programma Deze week op Radio 5 (aflevering 26 oktober) bespreekt presentator Embert Messelink het magazine met antropoloog en religieonderzoeker Miranda Klaver, theoloog Anne Westerduin en journalist Sjirk Kuiper. Andere recensies en artikelen over Dordt vindt u hier en hier en hier.

Dordt biedt een rijke variëteit aan reportages, achtergrondartikelen en interviews. Aan het woord komen onder meer burgemeester Arno Brok van Dordrecht, evangelist Jurjen ten Brinke, prof. Erik Borgman, dominee-kok Han Wilmink en EKD-voorzitter Margot Kässman. Columns en open brieven zijn van de hand van Bart Jan Spruyt, Reinier Sonneveld en Willem Schoonen. Daarnaast bevat Dordt verslagen van een rondetafelgesprek met theologen in spe, een quiz en de uitkomsten van het onderzoek naar eenheid. Fotografie werd verzorgd door Heidi de Gier en het grafisch ontwerp plus de vormgeving zijn van Johanne de Heus.

De glossy ligt vanaf deze week in tal van christelijke boekhandels en is tevens verkrijgbaar bij een aantal boekwinkels in Dordrecht en omliggende gemeenten. Daarnaast is-ie online te bestelling via de ND-winkel en de website van de Nationale Synode. Het magazine kost 5,95 euro.

 

spread 2 spread 1