NIEUWS

Minister Donner aanwezig bij Synode

Minister Piet Hein Donner van Binnenlandse Zaken zal op zaterdag 11 december, de tweede dag van de Nationale Synode te gast zijn bij de Nationale Synode in Dordrecht. Dat meldt de organisatie.

Minister Donner zal aanwezig zijn bij de sluitingsbijeenkomst op zaterdag. Uit handen van de stuurgroep zal hij een signaaltekst vanuit de synode in ontvangst nemen en deze ook voorlezen.
Meer informatie over het programma vindt u hier.

Teun van Leer hoofdspreker

De Nationale Synode wordt op vrijdagmiddag 10 december geopend met een viering. U bent van harte welkom in de Grote Kerk van Dordrecht. Teun van der Leer, rector kerkelijke vakken aan het Baptistenseminarium, zal tijdens de viering een lezing houden met als titel ‘Samen met alle heiligen’. De viering wordt omlijst door koor, samenzang en bijbellezingen.

Op zaterdagmiddag 11 december vindt de slotbijeenkomst van de synode plaats. Hier spreekt Harmen van Wijnen, directeur van jongerenorganisaties HGJB en JOP, over een brug naar de toekomst. Daarnaast zingt gospelkoor Forever Worship een speciaal geschreven arrangement op de letterlijke tekst van de zegenbede uit Numeri 6.

Het is koud in de kerk!

Met respectievelijk 1 en 2 graden boven nul op vrijdag en zaterdag aanstaande is het naar verwachting behoorlijk koud in de Grote Kerk in Dordrecht. Bent u van de partij, dan is het aan te raden u warm te kleden.

Geloofsgesprek in Wartburgcollege

In het Wartburgcollege in Dordrecht is inmiddels begonnen met het geloofsgesprek. Vertegenwoordigers van tientallen verschillende kerken zijn in de school bijeen om in kleine groepen te spreken over wat het christelijk geloof voor hen betekent.

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *