NIEUWS

Nationale Synode nodigt kerken voor volgende synode

De Stuurgroep van de Nationale Synode heeft de protestantse kerken in Nederland aangeschreven over het vervolg van de Nationale Synode, in 2016 en 2018/2019. Lees hieronder de brief.

De EO is in de persoon van Peter Grasmeijer vertegenwoordigd in de Stuurgroep.

De afgelopen jaren hebben velen van u hun betrokkenheid bij het werk van de Nationale Synode getoond. Met name tijdens de beide bijeenkomsten in Dordrecht, in 2010 en 2013, kwam die betrokkenheid tot uitdrukking. Maar ook verder heeft u op vele wijzen uw belangstelling getoond, financiële steun verleend en in sommige gevallen u ook officieel laten vertegenwoordigen in de Stuurgroep Nationale Synode. De Stuurgroep is hier dankbaar voor en heeft mede dankzij uw betrokkenheid veel zegen op haar werk mogen ervaren.

Wij betrekken u daarom ook graag bij de voortgang van onze plannen. Op dit moment zijn wij voornemens nog twee keer een Nationale Synode in Dordrecht te organiseren, in 2016 en in 2018 of 2019. De laatste Synode is afsluitend bedoeld, als herinnering aan de grote Nationale Synode van Dordrecht in 1618/1619.

Klik hier om de brief in zijn totaliteit te lezen.
Klik hier voor een internationale verkenning van het federatieve model

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *