NIEUWS

PERS: Nationale Synode wil federatie kerken

De stuurgroep nationale synode wil kerken in Nederland nader met elkaar verbinden door middel van een federatie, zo schreef het Reformatorisch Dagblad.  

De krant tekende die woorden op uit de mond van voorzitter, ds. G. de Fijter. De stuurgroep heeft aan kerken die betrokken zijn bij de nationale synode een notitie gestuurd van de hand van dr. Jaap van Beelen. Daarin worden mogelijkheden geïnventariseerd om te komen tot een federatie.

Lees hier meer uit het RD.

Het Nederlands Dagblad schrijft in soortgelijke bewoordingen over de vervolgstappen: De stuurgroep van de interkerkelijke Nationale Synode heeft vrijdag haar einddoel bekendgemaakt: binnen een nieuw op te richten Verbond van Protestantse Kerken en Geloofsgemeenschappen moet ruimte komen voor elkaars voorgangers en voor deelname aan elkaars avondmaalsvieringen.

Dat staat in een concreet plan van de stuurgroep, dat vrijdag aan alle protestantse kerken en geloofsgemeenschappen is gestuurd. Begin volgend jaar wil de stuurgroep hierover in gesprek met officiële afvaardigingen van de uitgenodigde kerken.

Lees meer uit het Nederlands Dagblad.

 

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *