NIEUWS

Tentoonstelling Geloven in Verbondheid geopend

Dinsdag is de tentoonstelling Geloven in Verbondheid in de Grote Kerk in Dordrecht van start gegaan. De opening werd verricht door H. van Vliet, het landelijke hoofd van het Leger des Heils. Eerder gaf hij een lezing, evenals drs. Izak Kole, lid van de stuurgroep van de Nationale Synode. Hij las de toespraak voor van prof. dr. F.A. van Lieburg, die wegens persoonlijke omstandigheden niet aanwezig kon zijn.

Izak Kole aan het woord in de Grote Kerk in Dordrecht.

De tentoonstelling is een serieuze opwarmer richting de Nationale Synode van 2010. De permanente tentoonstelling over de synode van 1618-1619 werd uitgebreid door Dicky Haze uit Kampen. De expositie geeft een beeld van de geschiedenis van het protestantisme, sinds de synode van vierhonderd jaar geleden en trekt parallellen tussen de beide synodes. Op een groot doek is onder meer de gehele stamboom van het protestantisme te zien, vertakt in tal van kerkgenootschappen.

De lezing van prof. Van Lieburg, die bij de opening werd voorgedragen, is hier terug te lezen. De toespraak van commissionair H. van Vliet van het Leger des Heils, wordt later op deze site gezet.

De tentoonstelling is geopend tot en met de Nationale Synode op 10 en 11 december en gedurende de weken daar naar toe gratis toegankelijk op dinsdag-, donderdag- en zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur.

Klik op ´Meer´ om een fotoverslag van de opening te zien.

Izak Kole aan het woord.


Commissionair H. van Vliet van het Leger des Heils sprak over het uitzien naar het aangaan van het geloofsgesprek met leden van de verschillende kerken.


Dicky Haze, samensteller van de tentoonstelling, geeft uitleg.


Dicky Haze toont een eerste druk van de Statenvertaling.


De credotekst is levensgroot opgehangen in de Grote Kerk.


Een maquette van de Nationale Synode van 1618-1619.


De tentoonstelling gaat in op verschillende aspecten van de geschiedenis van het protestantisme.

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *